Ringstaartmaki geboren in AquaZoo Friesland

Foto: AquaZoo Friesland

In AquaZoo Friesland is ringstaartmaki Ambony bevallen van haar eerste jong! Het jong is na 4,5 maand draagtijd ter wereld gekomen en maakt het goed. De jonge maki is in de eerste weken nog volledig afhankelijk van moeders goede zorgen en zit vastgeklampt aan haar buik. Vader Rico bemoeit zich weinig met de opvoeding, deze taak laat hij over aan de moeder en tantes van het jong. Ambony en haar jong verblijven zowel in het  binnen- als in het buitenverblijf, dus bezoekers kunnen al op kraamvisite komen! 

Blijde verwachting
Hoogstwaarschijnlijk worden er binnenkort nog meer ringstaartmaki’s geboren, want de verzorgers verwachten dat er meer vrouwtjes in blijde verwachting zijn! De eerste paar weken zit de jonge maki nog vastgeklampt aan de buik van zijn moeder. Daarna verhuist het jong naar haar rug en begint hij al voorzichtig de wereld om zich heen te verkennen en te spelen met zijn soortgenoten. 
 

 

Foto: AquaZoo Friesland

Bedreigde diersoort
AquaZoo is heel blij met deze geboorte, en hoopt dan ook dat de andere maki’s daadwerkelijk in verwachting zijn! Ringstaartmaki’s worden in de natuur helaas bedreigd, voornamelijk door het verdwijnen van hun leefgebied. Voor het behoud van de soort is er een Europees Fokprogramma voor ringstaartmaki’s in dierentuinen opgericht. Geboortes van deze diersoort zijn dus heel positief voor het fokprogramma!