Reuzenpanda’s Xing Ya & Wu Wen vieren hun 4de verjaardag in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Foto: Ouwehands Dierenpark Rhenen

Op dinsdag 8 augustus is het feest in Ouwehands Dierenpark. De twee reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen, die op 12 april jl. onder grote belangstelling in Nederland zijn aangekomen, zullen voor het eerst hun verjaardag in Ouwehands Dierenpark vieren. Beide panda’s vieren hun vierde verjaardag en worden om 11.00 uur getrakteerd op een meerlaagse speciale verjaardagstaart en een speelobject. Het mannetje Xing Ya is jarig op 5 augustus en het vrouwtje Wu Wen op 11 augustus.

Geluksgetal
Al snel werd door het dierenpark besloten om de verjaardagen gezamenlijk op de 8ste dag van de 8ste maand te vieren. Het getal 8 is in de Chinese cultuur namelijk een geluksgetal. De Chinese uitspraak van het getal acht klinkt vergelijkbaar als het woord voor voorspoed en rijkdom. Daarnaast lijkt een acht op het oneindigheidssymbool. Het gebruik van twee achten naast elkaar lijkt tevens op het ‘dubbel geluk’ karakter.

Foto: Ouwehands Dierenpark Rhenen

Feestdag
Het programma van deze feestelijke dag staat vol met gezellige activiteiten. Naast dat de reuzenpanda’s op een meerlaagse speciale verjaardagstaart worden getrakteerd, krijgen ook bezoekers een heerlijk stukje taart aangeboden. Hoe deze taart voor bezoekers eruit komt te zien, blijft nog een verrassing. Vorige week werd bekend gemaakt dat taartmakerij ‘ De Taartschuur’ het winnende ontwerp heeft gemaakt, deze taart zal nadat de reuzenpanda’s zijn getrakteerd worden onthuld.

Wie jarig is trakteert dus ook andere bamboe etende dieren zoals de olifanten en de kleine panda’s worden getrakteerd op bamboe. Daarnaast worden kinderen omgetoverd tot een panda, kunnen ze een gelukswens doen voor Xing Ya & Wu Wen en ‘Professor Panda’ ontmoeten. Deze avonturier weet alles te vertellen over de reuzenpanda’s, China en Pandasia!