Derde Grévy zebra geboren in Safaripark Beekse Bergen!

Foto: Safaripark Beekse Bergen

Op de savanne in Safaripark Beekse Bergen is afgelopen nacht een Grévy zebra geboren. In de afgelopen zes weken werden er al twee jongen geboren in Safaripark Beekse Bergen en vanaf vandaag zijn er dus maar liefst drie pasgeboren Grévy zebra’s op de grote vlakte te bewonderen. De Grévy zebra is de zeldzaamste zebrasoort. In de natuur wordt de soort bedreigd, voornamelijk door het verlies van habibat.

Rangers van Safaripark Beekse Bergen ontdekten het jong vanochtend op de savanne. Ze hebben nog niet kunnen zien wat het geslacht van de Grévy zebra is.

Grévy zebra
De Grévy zebra kenmerkt zich door hun witte buik zónder strepen en de dikkere zwarte strepen op de nek en borst. In de natuur komen ze enkel nog voor in noordoostelijk Ethiopië en Kenia waar ze leven op graslanden. Tegenwoordig is niet de stroperij de grootste bedreiging van de soort, maar het verlies van leefgebied. De graslanden waar de zebra’s leven maken plaats voor landbouw en bovendien krijgt de zebra voedselconcurrentie van vee.