Lentekriebels in Diergaarde Blijdorp

Foto: Diergaarde Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp is deze voorjaarsvakantie veel te beleven. Met dit mooie weer kiezen veel dieren er voor om dagelijks buiten te vertoeven.

De drie Aziatische leeuwenwelpjes worden steeds ondernemender en hebben een groot buitenverblijf om te ontdekken. Ook spelen ze veel met elkaar. De ringstaartmaki’s die deze winter een nieuw doorloopverblijf kregen, genieten volop van de zonnestralen. Ze draaien hun buik naar de zon en spreiden de armen om zo lekker op te warmen. In het Oceanium is onlangs het nieuwe Natuurbehoudscentrum geopend voor publiek. Het herbergt (ernstig) bedreigde plant- en diersoorten die onderdeel uitmaken van Europese kweekprogramma’s. De eerste bedreigde diersoorten zijn al overgebracht en de komende weken wordt het centrum verder ingericht. De kuifmakaken-familie heeft in het binnenverblijf al kennisgemaakt met een nieuwe leider. Hij viel zeer in de smaak bij de vrouwen en we verwachten dat hij binnenkort de stap naar het eiland buiten zal durven maken.

Voor kinderen is er een bijzondere arrangement in de voorjaarvakantie: ‘BLIJDORP KIDS AVOND’-ARRANGEMENT

Met het ‘Blijdorp Kids Arrangement’ kun je op 1 en 2 maart langer in Diergaarde Blijdorp blijven. Na het bezoek aan de dieren kun je onbeperkt pannenkoeken eten en lampionnen versieren voor de avondwandeling door de dierentuin.

Voor meer informatie en reserveren: www.diergaardeblijdorp.nl/voorjaarsvakantie/