ARTIS-Avondwandeling wegens succes verlengd in september

Vanwege groot succes wordt de ARTIS-Avondwandeling verlengd tot en met de maand september. In september is het park daarom op donderdag, vrijdag en zaterdag  langer open. Beleef ARTIS na sluitingstijd en ontdek hoe de stadsnatuur tot leven komt en welke dieren juist wakker worden als de schemering valt. Ga zelf op ontdekkingstocht of navigeer met de Avondwandeling- app door het park en luister naar gesprekken tussen verschillende ARTIS-experts. Kijk naar de vele vogels in het park en leer de geluiden herkennen, speur naar egelhopen en ontdek waarom de hoveniers van ARTIS de dode bomen laten liggen. Als groene oase in de buitenlucht, met ruimte om 1,5 meter afstand te bewaren en een parkeerterrein voor eigen vervoer is ARTIS een fijne en veilige plek om een mooie nazomeravond door te brengen. Toegangskaarten voor de Avondwandeling kun je aanschaffen via www.artis.nl. Het reserveren van een starttijd is verplicht. De Avondwandeling-app is gratis te downloaden voor zowel iOS als Android. 

Foto: ARTIS, Ronald van Weeren

Natuur in de stad 

De stad is veel meer dan alleen de plek waar mensen wonen: het barst er van de natuur. Van de bloemen op het balkon en de waterplanten in de grachten tot de vele vogels die in de bomen en struiken leven. In ARTIS leven dieren in het park, staan eeuwenoude bomen, maar is ook stadsnatuur. Dat wil zeggen: dieren en planten die er zelf zijn gaan leven, die komen en gaan en zo onderdeel zijn van de dieren en planten in de stad. Denk aan egels, paddenstoelen, blauwe reigers en de zeldzame nachtreiger de kwak. Stadsnatuur is dan ook onderdeel van ARTIS en ARTIS is onderdeel van de stadsnatuur. Tijdens de ARTIS-Avondwandeling ontdek je deze natuur van de stad. Wat is stadsnatuur nu precies? Welke dieren en planten rekenen we hiertoe? Zijn wij mensen zelf ook stadsnatuur? Tijdens de interactieve luistertour, waar je als bezoeker voor een deel zelf de route kunt bepalen, ontdek je hier alles over en zie je wat zelf kunt doen om de stadsnatuur een handje te helpen.

 Oude bomen en jonge zebra

Naast de Avondwandeling is in de maand september genoeg te beleven in het ARTIS-Park. Wandel in de open lucht onder de eeuwenoude bomen in het park en bekijk de eetbare tuinen. Loop langs de Savanne waar het zebraveulen zich steeds vaker buiten laat zien. Of kom kijken hoe de jonge Alpensteenbok de Steenbokkenrots beklimt. Ontdek het nieuwe restaurant, de Serre, tegenover de Afrikaanse pinguïns. Het assortiment is helemaal vegetarisch. Op het Artisplein is sinds kort een pop-up winkel geopend. Mocht je de winkel aan het begin van het park hebben gemist, kun je hier alsnog een aandenken kopen. Er is voldoende ruimte in het park om afstand te houden en er zijn extra hygiënemaatregelen genomen.

 Nazomeren na sluitingstijd

De ARTIS-Avondwandeling loop je tot en met 26 september op donderdag, vrijdag en zaterdag, tussen 18.00 en 20.00 uur. Het park sluit om 21.00 uur. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur, is Nederlands gesproken en wordt aanbevolen voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. Toegangskaarten zijn te koop via www.artis.nl en kosten € 15,00 voor reguliere bezoekers, toegang voor ARTIS-leden is gratis. Het reserveren van een starttijd is verplicht en kan uitsluitend via de website. De ARTIS-Avondwandeling-app is gratis te downloaden voor zowel iOS als Android telefoons.  Bezoekers dienen een eigen koptelefoon of oordopjes mee te nemen en niet te vergeten een telefoon met voldoende opgeladen batterij.