NVD Symposium programma 2018

Aanvang 09.30 uur einde 17.30 uur
Dagvoorzitter: Ir. José Kok

Welkom
door directeur Apenheul Drs. Roel Welsing

Opening
door Arne Weverling (VVD politicus lid van de Tweede Kamer Commissie voor o.a. Dierenwelzijn)

Mensgericht onderzoek
Dr. Henk Staats, Sociale en Organisatie Psychologie, Universiteit Leiden. Regelmatige bezoekers van de dierentuin: hoe sterk is de band en hoe werkt dat door in gedrag?
Evy van Berlo MSc., Cognitieve Psychologie, Universiteit Leiden. Emotionele expressies in mensen en mensapen: wat kunnen wij leren van onze naaste verwanten?
Prof. Dr. Arjen Wals., Transformative Learning for Socio-Ecological Sustainability, WUR. Panda-educatie als opstapje voor het betrekken jeugd bij behoud van biodiversiteit.
Dr. Ellen Van der Werff, Omgevingspsychologie Rijksuniversiteit Groningen. De psychologie achter duurzaam gedrag (o.a. Pole to Pole Campagne EAZA).

Lunchbreak

Diergericht onderzoek
Dr Jack Windig, Wageningen Universiteit en Research Center. Populatiegenetica bavianenpopulaties in Wildlands Adventure Zoo Emmen en DierenPark Amersfoort.
Dr. Jeroen Stevens, KMDA Antwerpen. Groei en ontwikkeling bonobo’s.
Ir. Max Janse, Koninklijke Burgers’ Zoo. Een Oceaan vol onderzoek, symbiose tussen praktijk en wetenschap.
Sabrina Brando MSc., WAZA. Een dierenleven lang: het 24/7 animal welfare concept’.

PizzaPosterParty
Tussen de sprekers door krijgen de studenten die een poster hebben ingeleverd hun  ‘sixty seconds of fame’ waarin ze hun poster onder de aandacht kunnen brengen.
Aan het eind is de ‘pizzaposterparty’ waar de prijzen worden uitgereikt voor de beste poster en de beste sixty seconds presentatie.