Links

Op deze pagina vindt u links naar relevante partners en onderwerpen.

De Harpij
Stichting De Harpij is een organisatie van en voor Nederlandse en Belgische dierentuinmedewerkers, met als doel het stimuleren van de ontwikkeling van dierentuinmedewerkers en daarmee bijdragen aan de rol van de moderne dierentuin. Eenmaal per kwartaal brengt de stichting een tijdschrift uit: De Harpij.

European Association of Zoos and Aquaria (EAZA)
EAZA is een samenwerkingsverband van dierentuinen en aquaria in Europa, op het gebied van educatie, onderzoek en natuurbehoud. EAZA beheert onder andere de stamboeken (EAZA Ex-Situ Programmes) voor diersoorten gehouden in Europese dierentuinen.

EAZA Zooquaria
Zooquaria is een tijdschrift van EAZA met nieuws, artikelen en opiniestukken over het brede spectrum van onderwerpen waarmee dierentuinen en aquaria tegenwoordig te maken hebben. Het tijdschrift wordt vier keer per jaar uitgegeven.

EAZA Journal of Zoo and Aquarium Research (JZAR)

World Association of Zoos and Aquaria (WAZA)
WAZA is een internationaal samenwerkingsverband van dierentuinen en aquaria, op het gebied van de zorg voor en het behoud van dieren en hun leefgebieden over de hele wereld.

Species360
Species360 faciliteert internationale samenwerking m.b.t. het verzamelen, delen en analyseren van kennis over wilde dieren. Samen helpen de leden van Species360 de zorg voor en het welzijn van dieren te verbeteren en het behoud van soorten te informeren.

Internatonial Union for Conservation of Nature (IUCN)
IUCN is een vereniging van overheids- en maatschappelijke organisaties, die samen werken aan duurzame ontwikkeling en het creëren van een rechtvaardige wereld die de natuur waardeert en behoudt.

Internatonial Union for Conservation of Nature (IUCN) Red List of Threatened Species
De IUCN Rode Lijst van bedreigde soorten is ‘s werelds meest uitgebreide informatiebron over de wereldwijde bedreigingsstatus van dier-, schimmel- en plantensoorten.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Dierentuinvergunning
De RVO is onder andere verantwoordelijk voor het uitgeven en controleren van de dierentuinvergunning.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Overzicht Dierentuinen met een vergunning
Via bovenstaande link kunt u een overzicht vinden van alle houders van een dierentuinvergunning.

EU Zoos Directive

EU Zoos Directive Good Practices Document
In opdracht van de Europese Commissie is een handboek geschreven over het goed huisvesten en verzorgen van dieren in dierentuinen. Het is geschreven voor overheden die inspecties in dierentuinen uitvoeren en ook interessant voor dierentuinen en dierverzorgers.

Veilig Samen Uit
Het document Veilig Samen Uit is zorgvuldig samengesteld om als richtlijn te worden gebruikt bij het veilig inregelen van de meest actuele Covid-19 maatregelen in dagattracties in Nederland. Dit document zal aangepast worden bij wijzigende RIVM adviezen, nieuwe inzichten en ervaringen bij toepassing van de Covid-19 veiligheidsmaatregelen. Het is bedoeld als leidraad in gesprekken met de centrale overheid, veiligheidsregio’s en andere stakeholders.