Het 50 jarig NVD dierentuin en wetenschap symposium was een succes!

quagga-logoOp 3 november 2016 vond het tweede dierentuin en wetenschap symposium van de NVD plaats in Safaripark Beekse Bergen. De dag zat vol met interessante en pakkende presentaties van wetenschappers en studenten, een excursie en vooral gezelligheid en gezamenlijkheid.

Het thema van het symposium was het onder de aandacht brengen van de link tussen de dierentuinen en de wetenschap en daarnaast het belang van het versterken van deze relatie. Naast het bijwonen van de presentaties gaf deze dag de deelnemers ook de mogelijkheid om te netwerken en informatie te delen.  Bijna 200 deelnemers waren tezamen gekomen op deze dag. Een scala aan mensen van verschillende achtergronden, maar allen met dezelfde passie. Een dag als deze brengt iedereen bij elkaar, zowel medewerkers van NVD tuinen als universitaire studenten, docenten, professoren en andere geïnteresseerden.

Daarnaast hebben alle deelnemers er gezamenlijk voor gezorgd dat er geld ingezameld werd voor Quagga, het natuurbehoudfonds van dierentuinen. Als afsluiter van het symposium is er een cheque van €1.700,- overhandigd aan John de Hoon, penningmeester bij Quagga, en directeur van Vogelpark Avifauna. De donatie zal ingezet worden om een zeer belangrijk project te steunen voor het behoud van de Afrikaanse gieren.