Nieuwe neushoornman in WILDLANDS

11-kennismaking-neushoorns

Kennismaking van de neushoorns. Foto: WILDLANDS

Op de savanne van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft de nieuwe neushoornman vanochtend kennis gemaakt met de twee neushoornvrouwtjes. WILDLANDS is verheugd met de komst van deze mannetjesneushoorn omdat hij belangrijk is voor het Europees fokprogramma.

De witte neushoorn wordt met uitsterven bedreigd, omdat stropers het voorzien hebben op zijn hoorn, waaraan ten onrechte medicinale eigenschappen worden toegeschreven.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen vindt het belangrijk aan het behoud van deze soort een bijdrage te leveren.

In zuidelijk Afrika leven nog slechts zo’n 16.000 neushoorns in nationale parken. Een vrouwtje krijgt maar eens in de 3 – 4 jaar een jong na een draagtijd van 16 maanden. Omdat er jaarlijks ongeveer 1000 dieren gestroopt worden, is de situatie kritiek.

De eerste kennismaking in WILDLANDS vanochtend zag er hoopvol uit. De nieuwe man toonde direct belangstelling voor vooral het jongste vrouwtje. Het is de bedoeling dat zij in de toekomst voor nakomelingen gaan zorgen.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is geopend sinds 25 maart 2016 en bestaat uit drie werelden. Serenga: zorgen voor de natuur, Jungola: samenleven met de natuur en Nortica: onderzoek naar de natuur.