Mini-ezeltje geboren in DierenPark Amersfoort

Foto: Dierenpark Amersfoort

Er is een mini-ezeltje geboren in DierenPark Amersfoort. ‘‘Het gaat goed met het mannetje”, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. “Het jong kan met dit mooie weer meteen lekker naar buiten.”

“Het jong lag niet helemaal goed en kwam niet heel soepel ter wereld”, vertelt Willem. “De dierverzorgers moesten daarom een handje helpen, na 1,5 uur is er een gezonde hengst geboren”. Mini-ezels hebben een draagtijd van een jaar.

 

Ondertussen is het mini-ezeltje aangesterkt en moeder Cleo en haar jong maken het goed. “Het ezeltje huppelt heerlijk mee in het zonnetje met de rest van de kudde”, vertelt de hoofddierverzorger. De nieuwkomer heeft de naam Toni gekregen en is te zien in de Stad der Oudheid van DierenPark Amersfoort.