Naam bekend van neushoorntje in Blijdorp

Foto: Diergaarde Blijdorp

De op 14 februari geboren Indische neushoorn uit Blijdorp heeft een naam: Karuna. De naam is gekozen uit bijna 8000 suggesties die mensen instuurden n.a.v. de namenwedstrijd van Diergaarde en het AD. De winnaar is Arina de Waal uit Vlaardingen. In haar uitgebreide motivering stond: “De naam betekent ‘een hart vol mededogen voor alle wezens’.

 

In deze tijd van polarisatie wordt de hele wereld een stukje mooier voor iedereen.” Veel deelnemers aan deze bijzondere namenwedstrijd kwamen met creatieve variaties waarbij vaak werd verwezen naar het leefgebied van de Indische neushoorn: Noord-India en Nepal. De naam is voor de verzorgers makkelijk uit te spreken en af te korten, zoals vantevoren was meegegeven in de voorwaarden. De jury bestond uit AD-columniste Fidan Ekiz en Sunny Blom en Constance Alderlieste van Diergaarde Blijdorp.

Foto: Diergaarde Blijdorp

 

Vanwege het mooie weer mag Karuna dagelijks naar buiten. Daar heeft ze regelmatig haar ‘dolle uurtje’ waarbij ze hard door het verblijf galoppeert en vrolijke sprongen maakt. Naar verwachting zal het ook niet lang meer duren tot ze het waterbassin in durft te gaan.