Apenheul weer open

Foto: Apenheul

Op vrijdag 14 april opent Apenheul zijn deuren weer na de gesloten winterperiode. Bezoekers kunnen rekenen op veel jonge dieren. Bij de ringstaartmaki’s zijn maar liefst zeven baby’s geboren en ook bij de populaire doodshoofdapen worden kleintjes verwacht. Het apenpark trapt het nieuwe seizoen bovendien af met een speciale openingsactie.

> klik hier voor een impressie van de apen die weer buiten zijn <

Gratis apenspotkaart
De bijna 300 apen in Apenheul zijn inmiddels weer buiten te vinden tussen het groen. Hiervan loopt bijna de helft los tussen het publiek. “Omdat het soms best een uitdaging is om alle apen te vinden in ons grote, groene park, hebben we voor bezoekers een gratis apenspotkaart ontwikkeld”, vertelt Susan Fledderus, manager Marketing & Beleving. “Zo geven we bezoekers handvatten om alle apen te vinden en meer over ze te leren.”

Natuurbehoud
Naast apen spotten krijgt het onderwerp natuurbehoud extra aandacht. Nieuw zijn de ecoreizen naar Madagaskar die het apenpark dit jaar voor het eerst organiseert. Hier steunt het Apenheul Natuurbehoudfonds een groot natuurbehoudproject ter bescherming van de zeldzame blauwoogmaki. “Door ecoreizen te organiseren, brengen we mensen in contact met natuurbehoud”, legt Susan Fledderus uit. “De zeldzame blauwoogmaki is ook in Apenheul te bewonderen. Een mooi voorbeeld van de manier waarop we dieren in Apenheul ambassadeur laten zijn voor hun soortgenoten in het wild. Bovendien hebben we in het park geïnvesteerd in vernieuwde presentaties over al onze natuurbehoudprojecten.”

Openingsactie
Apenheul start het seizoen met een speciale openingsactie. Bezoekers die hun kaartje via de website van Apenheul kopen, krijgen van 14 april t/m 21 mei toegang voor slechts € 15,-. Bovendien krijgen kinderen van 3 t/m 12 jaar in deze periode zolang de voorraad strekt een gratis spotpakket met handige items die het apen spotten nog leuker maken.

Seizoen 2017
In 2017 is Apenheul van 14 april t/m 5 november dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Van 15 juli t/m 27 augustus is het park open van 9.00 tot 18.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.apenheul.nl.