Geslacht en naam okapietje in Blijdorp bekend:

Foto: Blijdorp

Eerbetoon aan allereerste okapiverzorger
Het okapi-jong dat op zaterdag 13 mei is geboren, is een hengstje en heet Gerrit.  Hij is, als eerbetoon, vernoemd naar de allereerste okapiverzorger in Blijdorp, Gerrit van der Graaf.

Een paar uur na de geboorte van het okapi-jong is oud-verzorger Gerrit op negentigjarige leeftijd overleden. Hij was een pionier en mede door zijn goede zorgen is het Rotterdams bloed goed vertegenwoordigd in de huidige okapi-populatie in Europa en Amerika. Ook bij dit jong was Gerrit nog erg betrokken.

Foto: Blijdorp

Het okapi-jong is nog niet voor het publiek te zien. Hij is wel te bewonderen via de webcams en vlogs. Okapiverzorgster Kim maakte speciaal een nieuwe vlog om het geslacht en de naam bekend te maken. Via diergaardeblijdorp.nl/okapi en de Blijdorp app zijn de cams en vlogs te zien.