Olifantje in Artis geboren!

Olifantje Mumba

Foto Artis Edwin Butter

Amsterdam, 18 juni 2011

Vanmorgen vroeg is Thong Tai bevallen van Mumba

Vanmorgen vroeg om 06.28 uur is Thong Tai bevallen van een gezond olifantje. Het is een vrouwtje van bijna 90 kilo en heet Mumba. De geboorte duurde 48 uur, en is voorspoedig verlopen. Mumba maakt een sterke indruk, is erg beweeglijk en kon binnen een kwartier al staan. Het wachten is nu op het moment dat ze bij haar moeder gaat drinken.

Mumba
Het olifantje heeft de naam Mumba gekregen. Deze naam is door de verzorgers gekozen uit meer dan 2000 namen die waren ingestuurd voor de namenwedstrijd. Mumba is een Indiase naam, wat toepasselijk is omdat de Aziatische olifant (Elephas maximus) in India voorkomt en een god is uit het Indiase godenrijk. Deze naam is ingestuurd door de drie-jarige Wessel Leeuwens.

Kudde
Omdat Mumba een vrouwtje is, maakt ze onderdeel uit van de kudde. Yindee, het vijf jaar oude, eerste kalf van Thong Tai, was bij de geboorte van Mumba. Hier is speciaal voor gekozen zodat zij kon zien hoe een bevalling gaat. Dit is voor alle hogere zoogdieren, zoals de olifant, erg belangrijk. Het was leerzaam voor Yindee om een bevalling mee te maken zodat zij weet wat er gebeurt als ze zelf een kalfje krijgt.

AdoptieMumba is al direct bij haar geboorte geadopteerd. DekaMarkt heeft zich voor meerdere jaren aan het olifantje verbonden.

Mumba is pas te bewonderen als ze gedronken heeft. Houd artis.nl/olifantje in de gaten!