Bokito weer vader

Rob Doolaard/Diergaarde Blijdorp

Rotterdam, 27 juli 2011

Op dinsdag 26 juli is in Diergaarde Blijdorp een gorilla geboren. Dankzij de zwangerschapstest hielden de verzorgers er al rekening mee dat het elk moment kon gebeuren. De moeder is Tamani en de vader is Bokito. Tamani is een ervaren moeder die al drie jongen heeft grootgebracht. Voor Bokito is dit het vijfde jong. Het geslacht van de gorillababy is nog niet bekend. Tamani verzorgt haar jong goed. Bokito bemoeit zich niet met de opvoeding, zoals een goede familieman betaamt, maar blijft wel in de buurt van de kersverse moeder.

Op dit moment bestaat de groep uit Bokito, drie volwassen vrouwtjes, twee baby’s, een peuter en drie kleuters. De komende dagen blijft de gorillafamilie lekker warm en droog in het binnenverblijf waar Tamani haar jong regelmatig aan het publiek laat zien.<