Olifantje geboren

Emmen, 8 augustus 2011

In de olifantenstal van Dierenpark Emmen heeft Mingalar Oo vanochtend een kerngezonde zoon ter wereld gebracht. De kleine loopt dicht naast zijn moeder en heeft ook al met veel gesmak bij haar gedronken. Het gewicht van het baby-olifantje wordt geschat op zo’n 100 kilo. Hij heet Shwe Myarr, (Birmaans voor Gouden Pijl), naar het wielercriterium dat morgen in Emmen wordt verreden en waarvoor de voorbereidingen al in volle gang zijn.

Het olifantje is geboren op de verjaardag van zijn vier jaar oude tante Shwe Zin, die samen met de moeder de kleine constant in de gaten houdt. De hele kudde is steeds in de buurt van de pasgeborene te vinden, alleen vader Radza houdt zich afzijdig.. In Dierenpark Emmen zijn tot nu toe 23 olifantjes geboren, waaronder maar liefst 19 mannetjes. Voor Mingalar Oo is het haar derde zoon. De kudde olifanten in Emmen bestaat nu uit 13 olifanten en is daarmee één van de grootste van Europa.

Vanmiddag heeft de olifantenkudde de jongste aanwinst buiten al aan een groot publiek laten zien.