Girafje geboren in Diergaarde Blijdorp

foto: Rob Doolaard, Diergaarde Blijdorp


Rotterdam, 28 september 2011

Giraffebaby Kimberley, die deze maand (6 september) werd geboren, is de afgelopen dagen veel buiten geweest dankzij het mooie weer. Zij is het 67ste girafje dat in Diergaarde Blijdorp is geboren en het tweede in dit jaar. Jani ging haar al voor op 16 mei. De twee giraffebabies kunnen het goed met elkaar vinden. Beide moeders zijn zelf ook in Blijdorp geboren, moeder Marian in 2002 en Anne in 2003. Kimberley is het vierde jong van Marian. Ze drinkt goed, maar wordt nog wel behandeld aan een navelontsteking. De Blijdorpkudde bestaat nu uit elf giraffen die samenleven met koedoes (antilopen) en Thomson gazellen op de Afrikaanse savanne. De giraffen in Blijdorp behoren tot de netgiraffen, die voorkomen in Kenya, Ethiopië en Somalië. Netgiraffen onderscheiden zich van de overige giraffen-ondersoorten uit andere delen van Afrika door de scherpe nettekening. Blijdorp heeft al netgiraffen sinds de vijftiger jaren. In 52 jaar zijn er nu dus 67 giraffen in de Rotterdamse Diergaarde geboren en Blijdorp heeft dan ook iets speciaals met giraffen: al sinds de opening van Blijdorp in 1940 staan er giraffen in het logo van de Diergaarde!