IJsbeer Vicks speelt graag met publiek

foto, Rob Doolaard/Diergaarde Blijdorp

Rotterdam, 28 september 2011

Ijsbeertje Vicks heeft iets nieuws ontdekt. Hij duikt graag het water in en zoekt dan het publiek op achter een grote ruit. Vooral kinderen hebben zijn speciale aandacht. Regelmatig duikt hij ineens naast ze op, waarbij hij ze aankijkt, een paar buitelingen maakt of ineens zijn bek wagenwijd openspert. Niet alleen Vicks heeft hier lol in, maar ook het publiek kan er vaak geen genoeg van krijgen. Het spreekt voor zich dat het speelse gedrag van Vicks regelmatig fraaie plaatjes oplevert. Moeder Olinka vindt het allemaal prima en neemt ook regelmatig een frisse duik. Soms spelen ze met elkaar en als ze het ergens niet mee eens is, geeft ze Vicks een corrigerende tik. Op www.diergaardeblijdorp.nl is een filmpje te zien van een ‘ondeugende’ Vicks.

 

Rob Doolaard/Diergaarde Blijdorp