De cheetahwelpen van Zoo Parc Overloon mogen eindelijk buiten spelen!

Overloon, 12 maart 2012

Woensdag 14 maart is het zover. De vier cheetahwelpen van Zoo Parc Overloon die afgelopen winter zijn geboren, mogen eindelijk buiten spelen! Om 13:00 uur zullen de vier welpen onder begeleiding van hun moeder hun eerste stappen in het buitenverblijf zetten. Stan Lucassen, de kinderdirecteur van Zoo Parc Overloon, zal hiervoor het startschot geven. Een spannende gebeurtenis voor de jonge cheetahs en hun moeder maar ook zeer zeker voor Zoo Parc Overloon.

De eerste maanden na hun geboorte hebben de drie poezen Reza, Zayra, Tahnee en de enige kater Tino samen met hun moeder Xavannah doorgebracht in hun veilige verblijf achter de schermen. De welpen hebben tijd nodig gehad om aan te sterken en de koude wintermaanden te overbruggen. De jonge cheetahs zijn nu groot en sterk genoeg om hun eerste stapjes in het buitenverblijf te wagen.

Moeder Xavannah zal de jonge welpen nog goed in de gaten houden en ze de komende maanden les geven in jagen, sluipen en sprinten. Al snel zullen de vier welpen zelf op ontdekkingstocht gaan in het grote en spannende buitenverblijf en al spelenderwijs en nieuwsgierig hun nieuwe omgeving verkennen.

De jonge cheetahs zijn vanaf woensdag 14 maart elke dag te bewonderen in Cheetah County. Vanuit de diverse uitkijkpunten in dit gebied is de cheetahfamilie niet uit het oog te verliezen. In de Cheetah Shelther kun je zelfs neus aan neus staan met de welpen; een unieke ervaring. Mis het niet en zie dit jaar in Zoo Parc Overloon de jonge cheetahs opgroeien!