Nieuwe apensoort los in Apenheul


Apeldoorn, 24 mei 2012

Rode brulapen voor het eerst tussen bezoekers

Apenheul heeft een nieuwe apensoort: rode brulapen. Na een periode van enkele weken om te kunnen wennen aan de dierverzorgers en de omgeving, zijn de brulapen voor het eerst los in het dierenpark. Bezoekers lopen nu tússen de brulapen, die wel een halve meter groot zijn. Daarmee zijn deze apen één van de grootste loslopende apen in Apenheul.

Brullers
Rode brulapen danken hun naam aan hun luide, verdragende gebrul. Deze is tot wel drie kilometer ver te horen. Ook het uiterlijk van deze apen is kenmerkend. Met hun oranjerode vacht, donkere baard en hun lange, slanke lichaam zijn rode brulapen prachtige dieren om te zien.

Apenboompad
De nieuwste bewoners van Apenheul leven langs het Apenboompad: een route hoog tussen de boomtoppen en tussen de apen. Afgelopen winter heeft Apenheul hard gewerkt om het pad nog spannender en leuker te maken. Bezoekers van het dierenpark ontmoeten hier nu niet alleen rode brulapen, maar ook witgezichtsaki’s, keizertamarins en springtamarins.
Door het unieke concept van het Apenboompad – waarbij de bezoekers zich op ‘aaphoogte’ bevinden – zijn de apen van wel héél dichtbij te bewonderen. Of ze nu laag bij de grond of hoog in de bomen zitten, je kunt ze altijd goed zien.