Witneusmeerkat-baby primeur voor Blijdorp

Rotterdam, 30 mei 2012

In Diergaarde Blijdorp is voor het eerst een witneusmeerkat geboren. De recente geboorte is een primeur voor Blijdorp! Deze apensoort is slechts in twee andere Europese dierentuinen (in Duitsland en Polen) te zien.

De groep witneusmeerkatten (Afrikaanse apen) in Blijdorp woont in bij gorilla Bokito en zijn familie. De meerkatten hebben hun eigen warme binnenverblijf, maar bij goed weer mogen ze naar buiten in het grote, groene gorillaverblijf. Nu het weer langzamerhand beter wordt, gaan de witneusmeerkatten en de gorilla’s vaker samen naar buiten en het is interessant om te zien hoe de grondbewonende gorilla’s omgaan met de vooral boombewonende witneusmeerkatten.

Een meerkat is uiteraard geen partij voor een krachtpatser als een gorilla maar hij is wel heel snel! Bovendien is het verblijf uitgerust met plekken waar de gorilla’s niet kunnen komen maar de meerkatten wel. Inmiddels weten beide apensoorten wel wat ze aan elkaar hebben en leven ze vreedzaam samen.