Orang oetan geboren in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Rhenen, 30 mei 2012

Zondag 27 mei was het zover. Na een draagtijd van ruim 8 maanden heeft orang oetan Jewel vroeg in de morgen een jong gekregen. De verzorgers waren enorm blij dat het om een vrouwelijk jong ging. Het is al enige tijd geleden dat er in Ouwehands Dierenpark Rhenen een vrouwelijke orang oetan is geboren. Moeder en het jonge vrouwtje maken het uitstekend. Op dit moment zijn Jewel en haar jong nog gescheiden van de rest van de groep. De andere orang oetans zijn heel nieuwsgierig en proberen een glimp op te vangen van het kersverse jong.

De orang oetangroep in Ouwehands Dierenpark Rhenen bestaat uit zeven dieren. Bako is de man van de groep. Hij is tevens de vader van het jong. Verder bestaat de groep uit nog twee volwassen vrouwtjes Anak en Tjintah en de jongen Damai, Yuno.

Orang oetans zijn een bedreigde diersoort. Ouwehands Dierenpark Rhenen is daarom erg blij met de komst van dit jong. Door middel van fokprogramma’s proberen we de soort in stand te houden.