Flamingo’s leggen voor het eerst in tien jaar eieren in DierenPark Amersfoort

Amersfoort, 6 augustus 2012

De flamingo’s van DierenPark Amersfoort hebben vier eieren gelegd. Dit is een bijzonder moment voor het park aangezien dit nog niet eerder gebeurde in het nieuwe verblijf van de flamingo’s.

Vorige week hebben de dierverzorgers een kalkei in één van de nesten van de flamingo’s geplaatst om de vogels te stimuleren zelf eieren te leggen. De dierverzorgers zijn dan ook erg blij met dit mooie resultaat. Nu is het wachten op de kleine flamingo’s. De kuikens zijn zeer welkom aangezien de flamingo’s al behoorlijk op leeftijd zijn. Met deze eieren is er weer kans op een nieuwe generatie.

De groep flamingo’s van DierenPark Amersfoort bestaat uit 68 vogels. Vier stellen hebben nu een ei gelegd. Er zijn nog een aantal nesten leeg, dus het DierenPark hoopt op nog een aantal eieren. Flamingo’s broeden zo’n 28 dagen en de eerste jongen worden eind deze maand verwacht.