‘Vliegende’ koeneusrog in diergaarde Blijdorp

Rob Doolaard/Diergaarde Blijdorp

Rotterdam, 9 augustus

In het Oceanium van Diergaarde Blijdorp zijn dit jaar twee koeneusroggen geboren. Dat is best bijzonder, want in aquaria komt het niet vaak voor dat koeneusroggen zich voortplanten. In 2010 had Blijdorp zelfs de Europese primeur. De twee roggetjes verbleven de eerste maanden achter de schermen, zodat ze in alle rust konden aansterken. Nu zijn de jongen weer herenigd met hun volwassen soortgenoten en voor publiek te zien.
De elegante koeneusroggen oogsten veel bekijks van de Blijdorp-bezoekers. Ze lijken moeiteloos door het water te zweven.
Elke dag om 12.00 uur worden de koeneusroggen in Blijdorp door hun verzorgers gevoerd en daarbij vertellen zij alles over deze bijzondere dieren. Vragen stellen mag natuurlijk ook.