Geboorte bij kwetsbare wolapen in Apenheul

Apeldoorn, 11 december 2012

Winterbaby bij gevoelige apensoort

De dierverzorgers van Apenheul waren erg blij toen ze afgelopen weekend een baby aan de buik van wolaap Lana (7) zagen hangen. Wolapen zijn uiterst kwetsbare apen en erg gevoelig voor stress en onrust. Bovendien hebben ze een nauwkeurig uitgebalanceerd dieet en verlopen zwangerschappen vaak moeizaam. Het houden van wolapen is dan ook niet voor ieder dierenpark weggelegd.

“We vieren de geboorte pas als we gezien hebben dat het jong gedronken heeft bij de moeder. De eerste dagen zijn dan ook erg spannend voor ons. Voor Lana is het haar eerste jong en dat maakt het nog eens extra spannend”, vertelt dierverzorgster Carolijn de Jong. “Het kleintje ziet er gezond uit, dus we vermoeden dat het al wat gedronken heeft. Maar de beschuit met muisjes komen pas op tafel als we het zelf gezien hebben.” Het zullen dan wel blauwe én roze muisjes zijn, want Apenheul weet nog niet of het een jongen of een meisje is.

Wie op kraamvisite wil komen moet nog even wachten. Apenheul is in de winter gesloten voor bezoekers en opent de deuren weer op 25 maart 2013.