IJsberen in Blijdorp hebben lentekriebels

OLYMPUS DIGITAL CAMERARotterdam, 20 februari 2013

ROMANCE WEER OPGEBLOEID

IJsberen Eric en Olinka uit Blijdorp hebben elkaar weer gevonden in ‘de liefde’. Afgelopen zondag in de voorjaarszon sloeg de vlam weer in de pan en dat hebben de bezoekers van de Diergaarde gemerkt. Vanachter de grote glazen ruit in het ijsberenverblijf waren zij getuige van het onstuimige liefdesspel van de twee ijsberen. En dat terwijl er de afgelopen maanden nauwelijks sprake was van ook maar enige toenadering. Nee er was absoluut geen ‘love in the air’. Sterker nog: ze deden hun uiterste best om elkaar zo veel mogelijk te ontlopen. Daar komt nog eens bij dat Eric de afgelopen periode behoorlijk ziek is geweest en al genoeg aan zichzelf had. Eric en Olinka werden gedurende enige weken van elkaar gescheiden. Pas toen bleek dat ze op afstand weer naar elkaar zaten te lonken, werden ze bij elkaar gelaten. Met verbluffend resultaat!

Eric en Olinka hebben al bewezen goed met elkaar overweg te kunnen. Op 6 december 2010 resulteerde dit in de geboorte van het bekende ijsbeertje Vicks, dat eind vorig jaar naar een berenpark in Zweden verhuisde samen met het even oude ijsbeervrouwtje Sesi. Of de romance tussen Eric en Olinka eind dit jaar weer zal leiden tot nageslacht zal de tijd leren. Voorlopig is Blijdorp blij dat Eric weer helemaal ‘de oude’ lijkt en dat er weer sprake is van een ‘klik’ tussen de twee oud-geliefden.

Via www.youtube.com/diergaardeblijdorp is ook een filmpje te zien van Eric en Olinka waar uit blijkt dat Eric het er maar druk mee heeft….