ANWB Award ‘Leukste Uitje van Nederland’ voor GaiaZOO!

20130326_gaiazoo_leukste uitjeKerkrade, 25 maart 2013

Een delegatie van de Zuid-Limburgse dierentuin GaiaZOO reisde in de ochtend van 25 maart af naar het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag, voor de uitreiking van de ANWB Awards 2013. Na twee jaar lang de titel ‘Leukste Uitje van Limburg’ trots te dragen, mocht GaiaZOO dit jaar onder toeziend oog van de Nederlandse dag-attractie-wereld de award ‘Leukste Uitje van Nederland’ in ontvangst nemen. Een nieuwe mijlpaal in het achtjarig bestaan van de Limburgse ZOO.

Nominatieronde
De verkiezing van het Leukste Uitje is onderdeel van het Land van ANWB. Dit jaar werd GaiaZOO door ANWB voor de tweede keer genomineerd voor de titel ‘Leukste Uitje van Nederland’, na in 2011 net achter allround-winnaar de Efteling te eindigen. In november 2012 zijn 40 attracties op basis van het aantal bezoekers per jaar genomineerd voor de befaamde landelijke ANWB award. Op basis van stemmen van de vier miljoen ANWB-leden werd uiteindelijk een shortlist van 25 attracties samengesteld. Het ‘Leukste Uitje van Nederland’ is uiteindelijk gekozen via stemmen van de website van land van ANWB. Tot en met 10 februari 2013 konden de leden van de ANWB stemmen op hun favoriete uitje. Ruim 70.000 leden hebben hun stem uitgebracht.

Leukste Uitje voor GaiaZOO!

Eind 2012 ontving GaiaZOO het goede nieuws dat de dierentuin kans maakt op de titel ‘Leukste Uitje van Nederland’! Op maandag 25 maart vond vervolgens de officiële uitreiking van de ANWB awards plaats. Na een uitgebreid dagprogramma bij de ANWB werd de landelijke top drie bekendgemaakt, die bestond uit GaiaZOO, de Efteling en Apenheul. Na een spannende eindrace heeft GaiaZOO de award voor ‘Leukste Uitje van Nederland’ in ontvangst mogen nemen, na in 2011 en 2012 Limburgs Leukste Uitje te zijn geweest. Sinds de opening sleept GaiaZOO jaarlijks de een na de andere award in de wacht op dierentuingebied. Opmerkelijk aangezien de Zuid-Limburgse ZOO pas acht jaar bestaat en reeds won van attracties die iedereen in Nederland kent, zoals de Efteling, Madurodam, Artis, Apenheul en Blijdorp.

Graag bedanken we iedereen van harte die op GaiaZOO heeft gestemd!