Lang verwachte girafje in Blijdorp geboren

Rotterdam, 22 maart 2013

Al in december van het afgelopen jaar werd er in Diergaarde Blijdorp rekening gehouden met de geboorte van een girafje. Ondanks het separeren van de aanstaande moeder gebeurde er helemaal niks. Maanden verstreken maar nog altijd geen girafje.

Afgelopen dinsdag was het dan toch eindelijk zo ver: moeder Marian (zelf ruim tien jaar geleden al in Blijdorp geboren) bracht een gezonde dochter ter wereld, die de naam Chloë kreeg. Vader van de kleine giraf is Banio, de trotse leider van de Blijdorpse giraffenkudde.

Met de geboorte van Chloë telt de kudde in de Diergaarde nu elf dieren en daarmee heeft Blijdorp de grootste groep netgiraffen in Europa! En die groep zal nog verder groeien, want op korte termijn gaat giraffe Anne bevallen en later in het jaar worden er nog eens twee kalfjes verwacht van Christel en Ziba. Het belooft dit jaar druk te worden op de Afrikaanse savanne in Blijdorp!

Sinds de allereerste geboorte van een girafje in Diergaarde Blijdorp (die plaats vond in 1959) zijn er in Rotterdam vele tientallen giraffen geboren. Desondanks blijft de geboorte elk nieuw kalfje nog altijd een verheugende gebeurtenis.

De giraffen in Diergaarde Blijdorp behoren tot een van de mooiste ondersoorten: het zijn raszuivere netgiraffen. Deze ondersoort heeft het in het wild momenteel moeite om te overleven, zodat het Europese fokprogramma (EEP) blij is met elke geboorte.