Opnieuw 25.000 bijen in DierenPark Amersfoort

130617_amersfoort_imkerAmersfoort, 14 juni 2013

Er zijn opnieuw bijen in het Honderdduizend DierenHuis van DierenPark Amersfoort te zien. Vorig jaar vloog de enorme bijenzwerm weg en kwam niet meer terug. ‘’Wij hopen dat dit zustervolk wel bij ons zal blijven’’, vertelt imker Fred Vis.

Het nieuwe bijenvolk is zo’n 25.000 bijen groot en de koningin is een zus van het vorig jaar weggevlogen volk. Inmiddels zijn de bijen in hun nieuwe onderkomen geplaatst en maken het uitstekend. Dit gebeurt altijd ’s avonds, omdat het volk dan in rust is. ’’Eén keer in haar leven gaat de koningin op bruidsvlucht, dan wordt zij door een twintigtal darren bevrucht. Onze nieuwe koningin is al op ‘huwelijksreis’ geweest, dus wij verwachten dat deze bijen voorlopig niet meer zullen vertrekken’’, zegt imker Fred.

In de glazen bijenkast zijn tienduizenden honingbijen van dichtbij te bewonderen, zonder gevaar voor steken. De bijen kunnen naar buiten vliegen via een doorzichtige buis, zodat bezoekers hen goed kunnen volgen. In het bloemrijke park kunnen de bijen stuifmeel en nectar verzamelen om hun kroost te verzorgen. ‘’Het is prachtig om al die bezige bijen aan het werk te zien en er wordt in het Honderdduizend DierenHuis regelmatig uitleg gegeven door onze vrijwilligersgroep die de belangstellenden meenemen in de wondere wereld van de honingbij’’, vertelt imker Fred van DierenPark Amersfoort.