Onverwachts kameeltje geboren in DierenPark Amersfoort

Amersfoort, 25 maart20140325_amersfoort_kameeltje

DierenPark Amersfoort is aangenaam verrast met de geboorte van een kameel afgelopen zondag. Het park wist namelijk niet dat haar moeder drachtig was. Het jong loopt, onder de hoede van moeder Freja, al zichtbaar voor het publiek rond in het kamelenverblijf. Het kameeltje heeft nog geen naam gekregen.

De geboorte van de kameel komt als een grote verrassing voor het DierenPark. De moeder van het jong, Freja, verhuisde vorig jaar van Denemarken naar DierenPark Amersfoort. “Voor haar komst was zij blijkbaar al drachtig. De dierenverzorgers wisten dit niet. Of een kameel in verwachting is, is namelijk niet altijd goed te zien ”, zegt bioloog Nils Dijkgraaf.
De pasgeboren kameel trok het afgelopen weekend veel bekijks. Bezoekers stonden in rijen te kijken om een glimp van het kameeltje op te vangen. Na zo’n geboorte is het belangrijk dat een jonge kameel binnen een paar uur op eigen poten staat. In de wilde natuur is een kameel namelijk kwetsbaar als het dier op de grond blijft liggen. Bioloog Nils: “Onze nieuwste aanwinst had wat moeite met op eigen poten staan. De verzorgers hebben de spieren van de kameel soepeler en warmer gemaakt, waardoor het jong nu vrolijk achter moeder aanloopt”.

De jonge kameel is één van de vele lentebaby’s die dit jaar al in het DierenPark zijn geboren. Naast een kameel, mag het DierenPark zich ook al verblijden met jonge mara’s, ringstaartmaki’s, bavianen, een doeroecoeli en een votsotsa. De komende weken verwacht het DierenPark nog meer dierengeboortes.