Witkruinmangabey in Diergaarde Blijdorp

foto Rob Doolaard

foto Rob Doolaard

Blijdorp, 9 april 2014

Deze zeldzame jonge witkruinmangabey uit Diergaarde Blijdorp, nu ruim een maand oud, begint de wereld steeds meer te verkennen en steelt de show samen met zijn oudere broers en zussen. Het geslacht van het jong is nog niet bekend. De moeder is Esperanza en de vader Ignazio. De totale groep in Blijdorp bestaat uit acht dieren: dit betekent na Dublin zoo de grootste groep in Europa. Sinds 2009 zijn er vijf jongen in Blijdorp geboren. Witkruinmangabeys communiceren met elkaar door veelvuldig te knipperen met hun opvallende witte oogleden. Ook gebruiken ze hun staart, lichaamshouding en gezichtsuitdrukking om iets duidelijk te maken. Deze bijzondere apen zijn te bewonderen tegenover het binnenverblijf van de gorilla’s.