Geboorte explosie in Maleise bosrand in Blijdorp

Rob Doolaard/Diergaarde Blijdorp

Rob Doolaard/Diergaarde Blijdorp

Rotterdam, 1 mei 2014

In de Maleise Bosrand in Blijdorp zijn maar liefst vier zeldzame diersoorten met jongen te bewonderen: een babyboom dus.
Er is een jong geboren bij de zeldzame Prins Alfredherten en de Balabac-kantjils (dwergherten), er dartelen vier biggetjes rond bij de Visaya zwijnen en eerder verrasten ook de vissende katten met een kitten.Zo kun je als bezoeker een hele ronde maken door de Maleise Bosrand en op kraamvisite gaan bij bijzondere Aziatische dieren die je niet vaak in andere dierentuinen zult tegenkomen. Tijdens moederdag is er een speciale route in Blijdorp uitgezet langs dierenmoeders en hun jongen. Daar zijn de vele kleintjes in de Maleise Bosrand nu spontaan bij gekomen.

De grappige Visaya biggetjes, die nu nog gestreept zijn, zijn echte publiekslievelingen. In de paartijd trekken vooral de volwassen mannetjes zeer de aandacht. Ze hebben dan een karakteristieke kuif die recht overeind staat en deels over de ogen valt, als een echte ‘rock and roll ster’. In de Filippijnen, het land van herkomst, is deze diersoort in het wild praktisch uitgestorven. Ook de prins Alfredherten en Balabac kantjils komen oorspronkelijk uit de Filippijnen en zijn hier uiterst zeldzaam. De Visaya zwijntjes en Prins Alfredherten zijn vanuit Blijdorp uitgezwermd naar dierentuinen in zeven Europese landen. Blijdorp is trots op de bijdrage die het levert aan het voortbestaan van deze diersoorten.