Huisgenoten voor reuzenschildpadden in DierenPark Amersfoort

Amersfoort, maart 2015

reuzenschildpad -Amersfoort

Foto: DierenPark Amersfoort

De vijf reuzenschildpadden van DierenPark Amersfoort hebben kennisgemaakt met vier nieuwe huisgenoten. In het park woont nu de grootste groep Aldabra schildpadden van Nederland. De nieuwe bewoners zijn ruim een maand in quarantaine geweest voordat zij bij hun soortgenoten konden intrekken. Met de komst van de vier reuzenschildpadden bestaat de groep inmiddels uit negen individuen. ‘‘Wij zijn erg blij met de nieuwe reuzen’’, vertelt Nils Dijkgraaf van het Amersfoortse park. ‘‘Waarschijnlijk lukt voortplanting bij deze dieren het best in een grotere groep.’’ De geboorte van Aldabra schildpadjes is zeer zeldzaam in Europese dierentuinen en het park hoopt daar in de toekomst verandering in te brengen. Twee jaar geleden is er daarom een compleet nieuw verblijf gebouwd voor de schildpadden.

De pas binnengekomen reuzen zijn tussen de acht en twaalf jaar en gaan nog flink groeien. Het grootste mannetje uit de groep weegt ruim 180 kilo, de nieuwkomers halen nog niet een kwart van dit gewicht. De kennismaking tussen de soortgenoten verliep zonder problemen en dat is maar goed ook. Aldabra schildpadden kunnen namelijk wel 150 jaar worden en de huisgenoten hebben samen dus nog zeker een eeuw voor de boeg in DierenPark Amersfoort.