Dierenrijk heeft succesvolle benefietavond voor Cheeta

Nuenen, juni 2015

cheetas-dierenrijk

Foto: Dierenrijk

Stichting Vrienden Dierenrijk hield afgelopen zaterdag een speciale benefietavond die geheel in het teken stond van de cheeta. Sinds kort zijn deze snelste landroofdieren ter wereld ook te zien in Dierenrijk. Voor de officiële opening van het cheetaverblijf werd een cheque van 4000 euro uitgereikt aan Stichting SPOTS die zich inzet voor de bescherming van deze diersoort in het wild. De cheeta’s waren natuurlijk meer geïnteresseerd in het extra stukje vlees dat ze aangeboden kregen…

Voordat het verblijf van de cheeta’s officieel geopend werd, konden bezoekers controleren of het onderkomen wel ‘cheeta-proof’ was. Van die mogelijkheid werd door jong en oud massaal gebruik gemaakt. De ‘verblijf-inspectie’ was veruit de populairste activiteit tijdens de benefietavond waarop bezoekers tegen een bescheiden vergoeding konden deelnemen aan bijzondere activiteiten zoals ‘kijkjes achter de schermen’ en ‘help de dierverzorger’.

Toen iedereen er zeker van was dat het cheetaverblijf aan alle eisen voldoet, vond de officiële opening plaats. Nadat alle aanwezigen afgeteld hadden, konden de cheeta’s hun verblijf in alwaar een groot stuk vlees was opgehangen. De cheeta’s waren daar natuurlijk erg verguld mee. Namens Stichting Vrienden Dierenrijk werd er een cheque van 4000 euro overhandigd aan Simone Ekhardt van Stichting SPOTS.