Grévy zebrahengstje geboren in DierenPark Amersfoort

Amersfoort, juli 2015

Zebrajong met moeder Shinda-Amersfoort

Foto: DierenPark Amersfoort

 De dierverzorgers weten het zeker: het zebraveulen dat vorige week voor de ogen van bezoekers werd geboren op de savanne is een mannetje. ‘‘Na een uurtje stond het jong stevig op zijn hoeven en liep hij vrolijk met zijn moeder mee’’, vertelt bioloog Raymond van der Meer. ‘‘Het jong is kerngezond en na het onderzoek kunnen wij met zekerheid zeggen dat het een hengstje is.’’       

De bezoekers die vanaf hun fietsbootje het jong geboren zagen worden, hadden echt een streepje voor: zij zaten er met hun neus bovenop toen het kleintje ter wereld kwam. In DierenPark Amersfoort leven vier volwassen zebra’s en het veulen James dat vorig jaar werd geboren. Grévy zebra’s zijn zwaar bedreigd in het wild en ook in dierenparken komt dit soort zebra’s niet veel voor. De draagtijd van een zebra is dertien maanden.