DierenPark Amersfoort heeft de Grote Wildernis geopend

Grote Wildernis1 -amersfoort

Foto: DierenPark Amersfoort

Amersfoort, juli 2015

Vanaf vandaag kan iedereen op de waterfiets op ontdekking over de nieuwe rivier in DierenPark Amersfoort. Onder toeziend oog van giraffen, apen, zebra’s en honderden andere belangstellenden opende DierenPark Amersfoort de Grote Wildernis.

In het nieuwe gebied stroomt een vierhonderd meter lange rivier die op sommige plaatsen zo’n tien meter breed is. De rivier vormt de basis van het gebied en biedt de unieke mogelijkheid om verschillende dierbewoners met de fietsboot vanaf het water te bekijken. DierenPark directeur Fred Vis voegde vanmorgen het laatste beetje water toe aan de rivier: ‘‘Wij zijn zeer trots op wat wij hebben bereikt met de Grote Wildernis’’, vertelt de DierenPark directeur. ‘‘Het klinkt niet logisch om een wildernis te bouwen, maar ons is het gelukt.’’ Met het water dat speciaal is overgebracht vanuit een zijtak van de Amazonerivier, heeft de directeur de rivier gevuld en is de Grote Wildernis officieel geopend.

In het gebied verwelkomt het DierenPark ook nieuwe diersoorten die helemaal thuishoren in de Grote Wildernis. Zo kun je plotseling een sitatoenga voorbij zien zwemmen of verschillende maki’s boven je boot zien klauteren. De giraffen stonden wel even raar te kijken toen er opeens allemaal fietsbootjes voorbij kwamen, maar het wende al snel. ‘‘Het gebied voldoet aan de laatste moderne snufjes en al vanaf de ontwerpfase is vanuit de dieren gedacht‘‘, vertelt bioloog Raymond van der Meer. ‘‘De dieren hebben volop klimmogelijkheden in de hoge bomen en met de meter dikke biobodem in het apenverblijf wordt ontlasting op een natuurlijke manier afgebroken.’’ Met een rivier van 3,5 miljoen liter water is er genoeg verkoeling tijdens de fietstocht in deze tropische hitte. Vanaf vandaag kan iedereen op ontdekking in de Grote Wildernis in DierenPark Amersfoort.