Panda’s Blijdorp krijgen nieuw optrekje door gift

Rotterdam, oktober 2015Panda, Blijdorp

De schattige rode panda’s in Diergaarde Blijdorp krijgen een nieuw optrekje. Dankzij een gift van de vereniging Vrienden van Blijdorp slapen de dieren vanaf 8 november in het Aziëgedeelte van Blijdorp.

De dieren zullen daar naast de kuifhertjes slapen, die eveneens verhuizen van verblijf. ,,Blijdorp heeft een bijzondere band met de kleine panda. De diergaarde coördineert het wereldstamboek en het wereldwijde fokprogramma van deze soort,” laat een woordvoerder van de Rotterdamse dierentuin weten. ,,De Vrienden zijn er dan ook trots op een prachtig verblijf voor deze bedreigde diersoort, die oorspronkelijk in Azië leeft, te kunnen realiseren.”

Het nieuwe verblijf van de dieren bestaat uit twee gebieden die met elkaar in verbinding kunnen worden gebracht. Er komt één koppel panda’s in, maar mochten er jongen of een ander koppel bij komen, dan is daar ruimte voor door de gebieden van elkaar af te sluiten. De huidige stek van de panda’s, nabij de oude ingang, verdwijnt. De markante bomen blijven wel staan.