Luiaardjong geboren in DierenPark Amersfoort

Amersfoort, december 2015Luiaardjong 2- Amersfoort

Het was weliswaar net geen kerstjong, maar de dierverzorgers van DierenPark Amersfoort waren er niet minder blij om toen zij een jonge luiaard op de buik van moeder Amaka aantroffen. ‘‘Er wordt binnen dierentuinen zelden een luiaard geboren, maar ons koppel vormt duidelijk een uitzondering; dit is hun zesde jong’’, vertelt hoofdverzorger Willem Verdonck.

De dierverzorgers hadden al een vermoeden dat er een kleine luiaard aan zat te komen. ‘‘De moeder werd dikker en een paar maanden geleden heeft zij afscheid genomen van haar vorige jong’’, vertelt de hoofdverzorger. ‘‘Onze ervaring leert dat zij haar oudere jong de deur wijst als zij een nieuwe kleine verwacht.’’ Haar oudere zoon woont nu zelfstandig in een ander gedeelte van de Nacht. Een luiaard heeft een draagtijd van zo’n zes maanden.

‘‘Het kleintje drinkt en slaapt de hele dag op moeders buik’’, zegt Willem Verdonck. ‘‘Het blijft natuurlijk goed speuren in het donker, maar het jong is zichtbaar als moeder aan de wandel gaat in het nachtverblijf van DierenPark Amersfoort’’.