Roze muisjes bij de ezels in DierenPark Amersfoort

Mini-ezel

Foto: DierenPark Amersfoort

Amersfoort, januari 2016

Er is een mini-ezel geboren in DierenPark Amersfoort. ‘‘Moeder Cleo en haar jong maken het goed’’, vertelt hoofdverzorger Bas Aalders. Het jong blijkt een meisje te zijn.

Na een dracht van twaalf maanden is ezel Cleo ‘s nachts in haar binnenverblijf bevallen van een dochter. ‘‘Het mini-ezeltje loopt al standvastig mee met haar moeder en drinkt goed’’, vertelt Bas Aalders. ‘‘Wij wachten nog even af wat het weer doet, maar aangezien het zo goed gaat, is de kans groot dat het veulentje volgende week al met de andere ezels mee naar buiten mag.”

‘‘Onze ezels lijken erg op elkaar, maar de nieuwkomer is geboren met een opvallende kruin op haar neus’’, vertelt de hoofdverzorger van de dierentuin. ‘‘Erg handig voor als wij haar in de toekomst moeten herkennen.’’ Onder toeziend oog van haar zes soortgenoten zal het jong bij iets warmer weer binnenkort haar eerste stapjes buiten zetten in de Stad der Oudheid van DierenPark Amersfoort.