Reuzenpandaverzorgers Ouwehands Dierenpark Rhenen naar China

Rhenen, 18 maart 2016

 

Reuzenpandaverzorgers Ouwehands Dierenpark Rhenen naar China

 

Op maandag 21 maart vertrekken de pandaverzorgers van Ouwehands Dierenpark voor een maand naar China. In het Wolong Giant Panda Centre in China zullen zij expertise opdoen op het gebied van de verzorging van reuzenpanda’s.

 

Expertise

Het Wolong Giant Panda Centre richt zich op onderzoek, fok, terugplaatsen van de reuzenpanda in het wild en bescherming van het leefgebied van de reuzenpanda. De verzorgers bezoeken in het Wolong Giant Panda Centre verschillende pandastations waaronder het fokstation en het herintroductiestation. In deze periode leren de verzorgers de verworven theorie en praktijk toe te passen. Deze kennis is met name gericht op het gedrag van reuzenpanda’s in de voortplantingstijd. De voortplanting van de reuzenpanda is zeer complex. De vruchtbaarheidsperiode is kort, aangezien het vrouwtje slechts 2 tot 7 dagen vruchtbaar is.

Tijdens hun verblijf leren de verzorgers alles over de verzorging van en voeding voor de reuzenpanda’s. Zo leren zij onder andere om een voedzame pandacake te bereiden. Deze speciale, van rijstmeel gebakken, cake bestaat onder andere uit bamboe, vitamines en mineralen.

 

Reuzenpandaverzorgers
Beide dierverzorgers hebben jarenlange ervaring met de verzorging van verschillende diersoorten. Hun expertise op het gebied van verzorging van bruine beren, ijsberen en diverse andere roofdieren gecombineerd met hun grote wens om met deze bijzondere diersoort te werken maken hen uitermate geschikt om de rol van reuzenpandaverzorger te vervullen.