Beverrat geboren in DierenPark Amersfoort

Amersfoort, 17 maart 2016

Beverrat geboren in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is een beverrat geboren. “Het kleintje drinkt nog bij de moeder, maar doet verder meteen mee met de rest van de groep en is dus ook al buiten te zien’’, vertelt dierverzorger Thijs Zonnenberg.

Beverratten worden geboren met een dikke vacht en kunnen vrijwel meteen mee het water in. ‘‘Bijzonder bij deze dieren is dat de tepels van de moeder aan de zijkant van haar lichaam zitten in plaats van onderaan de buik, zo kan het jong ook in het water drinken’’, vertelt de dierverzorger. ‘‘Daarnaast knaagt het jong ook voorzichtig mee met wat de pot schaft.’’ Het geslacht van de nieuwkomer wordt pas over een paar weken goed zichtbaar.

De grote tanden van de beverratten vallen extra op door hun oranje kleur. “Er zit ijzer in het tandglazuur van hun sterke tanden’’, legt Thijs Zonnenberg uit. ‘‘In het water gaan hun tanden roesten en dit zorgt voor de feloranje kleur”. Het jonge beverratje is buiten te zien tussen de soortgenoten in DierenPark Amersfoort.

Foto: DierenPark Amersfoort

Foto: DierenPark Amersfoort

Foto: DierenPark Amersfoort