Apenheul winnaar Leukste uitje van Nederland

Apeldoorn, 15 maart 2016

leukste-uitje

Foto: Apenheul

Apenheul gekozen tot Leukste Uitje van Nederland

ANWB-leden stemden massaal op Apenheul

Apenheul is het leukste uitje van Nederland. Dat werd op dinsdag 15 april bekend gemaakt door de ANWB. ANWB-leden uit het hele land stemden massaal op hun favoriete uitje. “Deze prijs is een kroon op ons werk van de afgelopen jaren”, vertelt Apenheul directeur Coen de Ruiter. Na vier jaar in de top 3 geëindigd te zijn, sleept het dierenpark nu de eerste prijs in de wacht. “Daar zijn we enorm trots op, apentrots zelfs”.  Collega dierentuinen GaiaZOO en DierenPark Amersfoort werden tweede en derde in deze verkiezing.

Apenheul heeft de afgelopen jaren veel vernieuwd in het park. Coen de Ruiter: “Tijd is kostbaar en mensen hechten steeds meer waarde aan quality time met familie en vrienden. Midden in de Veluwse bossen bieden wij hen die gelegenheid. Letterlijk oog in oog staan met apen is een ervaring die je niet vergeet. In Apenheul beleven gasten een ontspannen en gezellig dagje uit.“ ANWB-leden hebben hun favoriete uitje op 5 aspecten beoordeeld. Met name het personeel van Apenheul scoorde zeer goed.

Los in Apenheul

De titel is een mooie start van het nieuwe seizoen van Apenheul. In 2016 zet het dierenpark de 17 soorten loslopende apen centraal. Het jaarthema houdt ook in dat er weer veel verbeteringen en aanvullingen zijn gerealiseerd in het park. Op het vernieuwde Apenboompad beleven bezoekers het regenwoud hoog tussen de boomtoppen én de loslopende apen. Daarnaast opent het park op 15 april met een nieuwe apensoort: de roodkruinmangabey. En tijdens de openingsactie, van 15 april t/m 15 mei, start het dierenpark met een voordelige tientjesactie op alle kinderkaartjes.

Apenheul is in 2016 van 15 april t/m 30 oktober dagelijks geopend.