Witwanggibbon Mizzy viert haar 50e verjaardag!

Feestje op vrijdag 20 mei voor oudste witwanggibbon Europa in Safaripark Beekse Bergen

Foto: Safaripark Beekse Bergen

Foto: Safaripark Beekse Bergen

Hilvarenbeek, donderdag 19 mei 2016 – Witwanggibbon Mizzi ziet morgen Sarah in Safaripark Beekse Bergen. De bij het publiek razend populaire gibbon viert haar 50e verjaardag met een feestelijke fruittaart en zal daarna zeker nog vrolijker dan normaal haar kenmerkende ochtendgezang laten horen.

Mizzi verhuisde op 12 oktober 1989 vanuit Hannover samen met haar momenteel 33-jarige partner Erich naar Safaripark Beekse Bergen. Mizzi bracht daar drie gezonde jongen ter wereld. Haar jongste kind werd op 21 februari 2002 geboren en kreeg de naam Young Lu. Zij verhuisde op 29 september 2011 naar het Tsjechische Plzen.

Eiland

Mizzi en Erich wonen al geruime tijd op een mooi eiland achterin Safaripark Beekse Bergen. Elke ochtend is Mizzi samen met haar partner te horen als ze vanuit de boomtoppen hun kenmerkende ochtendgezang laten horen.

Oudste dier van het park

Met haar 50 jaar is Mizzi het oudste dier van Safaripark Beekse Bergen. Los daarvan is 50 jaar voor een gibbon ook een hele respectabele leeftijd. In het wild worden ze maximaal 30 jaar namelijk. Alle reden voor een feestje dus, dat wordt gevierd met taart en fruitslingers! Witwanggibons kunnen heel mooi zingen, dus dat wordt een waar verjaardagsconcert!