Zaterdag 28 mei Berefeest in Ouwehands Dierenpark Rhenen

 

Fotografie: Ouwehands Dierenpark Rhenen

Fotografie: Ouwehands Dierenpark Rhenen

Kom op zaterdag 28 mei naar het Berefeest in Ouwehands Dierenpark. Tijdens dit gezellige familie-evenement staat Ouwehands Dierenpark in het teken van de beren. Het belooft een leuke dag te worden vol met bere-gezellige activiteiten in en rondom Het Berenbos!

 

Programma Berefeest

Tijdens het Berefeest kunnen kinderen zich laten schminken als een beer of wolf, meedoen met de berenspeurtocht en verschillende berenspellen spelen in Het Berenbos. Ook zijn er weer versgebakken ‘berenbroodjes’ te koop en een imker vertelt over honing en bijen terwijl kinderen kaarsen kunnen maken van bijenwas. En wil je weten wat een beer nou eigenlijk eet? Loop dan mee met een avonturier als hij de beren voert en vertelt over hun speciale dieet. Ondertussen kan iedereen genieten van de echte ‘sterren’ van dit feest, de Berenbosberen. Zij genieten van hun ‘bereleven’ in Het Berenbos.

 

Bears in Mind
Sinds februari 2016 heeft Alertis, stichting voor beer- en natuurbescherming een nieuwe naam gekregen, namelijk Bears in Mind. Een naam die precies aangeeft waar deze stichting zich voor inzet, namelijk beren! Bears in Mind beschermt de beer in het wild en helpt de beer in nood. Al ruim 22 jaar helpt de stichting beren die onder dieronvriendelijke omstandigheden leven. Een aantal van hen heeft een veilig onderkomen gekregen in Het Berenbos in Rhenen. Denk aan Mascha de beer uit het Russisch Staatscircus en Dadon, de beer uit Moskou die, gekleed in een jurkje, optredens gaf op een fietsje.

 

Het Berenbos
Bears in Mind is de beheerder van Het Berenbos. Hier leven beren die vroeger zijn mishandeld of werden gedwongen om op te treden in circussen en theaters. Op dit moment leven er twaalf bruine beren en twee wolven. Daarnaast verblijven er sinds kort twee Maleise beren in een afgeschermd gedeelte van Het Berenbos. De wandelroute door Het Berenbos biedt bezoekers de kans de beren van zeer dichtbij te bekijken. Voor meer informatie over Bears in Mind en beren: www.BEARSinMIND.org