Apen op date in DierenPark Amersfoort

Siamang-vrouwtje Ella keek letterlijk de aap uit de boom toen zij voor het eerst kennis maakte met wellicht wel haar aanstaande liefje Luca. “Zo’n eerste ontmoeting buiten is voor beide partijen toch wel spannend”, vertelt hoofdverzorger Willem Verdonck.

Foto: Dierenpark Amersfoort

Nieuwkomer Luca. Foto: Dierenpark Amersfoort

Het vrouwtje slingert als eerst naar buiten, terwijl nieuwkomer Luca enkele minuten op zich laat wachten. “Hij moest de afgelopen dagen in het binnenverblijf nog duidelijk wennen aan zijn nieuwe omgeving”, vertelt de hoofdverzorger. “Wij waren er dan ook niet zeker van of Luca naar buiten wilde komen, maar mooi om te zien dat hij na even twijfelen deze stap toch heeft gezet.”

Luca is een 15-jarig siamang-mannetje afkomstig uit een Belgische dierentuin. De twee apen zijn aan elkaar gekoppeld, omdat zij allebei erg belangrijke dieren zijn voor het fokprogramma van de siamangs. “Wij zijn blij dat wij deze vrijgezelle heer aan Ella hebben kunnen voorstellen, want voor het fokprogramma zou het erg mooi zijn als dit koppel in de toekomst jongen krijgt”, vertelt Willem Verdonck. “Nu is het wachten op een match, maar als het eenmaal raak is, blijven deze monogame apen in principe de rest van hun leven bij elkaar.” De twee siamangs zijn nu samen te zien in hun buitenverblijf in DierenPark Amersfoort.

Ontmoeting Luca en Ella. Foto: Dierenpark Amersfoort.

Ontmoeting Luca en Ella. Foto: Dierenpark Amersfoort.