IJsbeer Felix arriveert in AquaZoo Friesland

Leeuwarden, maandag 27 juni 2016AquaZoo Friesland maakt zich op voor de komst van ijsbeer Felix. Die arriveert op woendagochtend 29 juni in de Friese dierentuin. Afgelopen vrijdag kwam ijsbeer Nanu na een lange reis vanuit Denemarken al aan in Leeuwarden. Media die interesse hebben in de aankomst van Felix zijn aanstaande woensdagochtend van harte welkom om verslag te doen. 

FOTO: Ouwehands Dierenpark

FOTO: Ouwehands Dierenpark

Denemarken/Ouwehands

IJsbeer Nanu is 3,5 jaar oud en kwam vanuit het Scandinavian Wildlife Park in Denemarken naar AquaZoo Friesland. Felix is 14,5 jaar oud en verhuist vanuit Ouwehands Dierenpark naar het prachtige nieuwe verblijf in Leeuwarden. In eerste aanleg wennen de ijsberen de komende tijd aan hun binnenverblijf. Op vrijdag 8 juli vindt in de avonduren de speciale opening van het nieuw gebouwde ijsberenverblijf plaats, exclusief voor jaarkaarthouders en genodigden. Vanaf 9 juli zijn Felix en Nanu dan voor iedereen te zien.

Half miljoen

Het ijsberenverblijf heeft een oppervlakte van ongeveer 5000 vierkante meter en vergde een investering van ruim een half miljoen euro. AquaZoo Friesland wil de komende jaren door blijven investeren. Van 100.000 bezoekers per jaar nu, wil het park eerst doorgroeien naar 150.000 en later mogelijk 200.000 bezoekers per jaar.

FOTO: Ouwehands Dierenpark

FOTO: Ouwehands Dierenpark