Zeehondje Zonder Naam geboren in Dierenrijk

Foto: Dierenrijk

Foto: Dierenrijk

Nuenen, vrijdag 24 juni 2016 – Dierenrijk – dé Familiedierentuin in Nuenen – heeft er weer een bijzondere bewoner bij. Voor het eerst sinds 10 jaar is er in de Brabantse dierentuin namelijk weer een babyzeehondje te zien. Het geslacht is nog niet bekend, dus een naam is er nog niet.

Moeder Dory en vader Rock zijn de trotse ouders van ZZN (Zeehondje Zonder Naam). Voor Dierenrijk is deze situatie uniek want de afgelopen 10 jaar waren er geen babyzeehondjes te zien in het park.

Eerste jong

Bovendien is het ook het eerste jong van Dory. Twee dagen voor de bevalling van Dory kreeg ook zeehond Doka een kleintje, maar dat jong heeft het helaas niet gered. ‘ZZN’ maakt wel een goede indruk. Zij bevindt zich met moeder Dory in een afgezet deel van het zeehondenverblijf om zich zo in alle rust verder te kunnen ontwikkelen.

Geboortegolf

Er is momenteel sprake van een geboortegolf bij Dierenrijk. Zo zijn er voor het eerst stinkdieren en goliathreigers geboren en hebben ook de bevers zich voor het eerst sinds tien jaar voortgeplant. Verder is er ook uitbreiding bij de rendieren, wolven, witte Saanengeitjes, steenbokjes, kaalkopibissen, steppevossen en vale gieren.

Foto: Dierenrijk

Foto: Dierenrijk