Zeeleeuw Saphira geboren Dolfinarium

Het Dolfinarium heeft woensdagochtend vroeg een zeeleeuwtje mogen verwelkomen. Californische zeeleeuw Sally schonk om 4.30 uur het leven aan een meisje van 8.8 kilogram, dat in goede gezondheid ter wereld is gebracht.

Alles gaat goed met moeder en dochter, ze worden door de verzorgers goed in de gaten gehouden om te zien of dochter goed moedermelk drinkt. Het jong blijft voorlopig nog even achter de schermen van het zeeleeuwentheater en is nog niet zichtbaar voor publiek. Haar naam is Saphira, vernoemd naar een edelsteen.

De verzorgers zijn heel blij met deze geboorte. Twee weken terug is de bevalling van stellerzeeleeuw Kiska helaas niet goed verlopen. Door een stuitligging kwam het jong klem te liggen en duurde de bevalling te lang. Het jong is daarbij komen te overlijden. Kiska was de dag na de bevalling uitgeput, maar is nu inmiddels weer helemaal de oude.