Ontdek wolven en dassen in het nieuwe Woud van DierenPark Amersfoort

Badger

Foto: Europese Das. DierenPark Amersfoort

Vanaf zaterdag 9 juli opent het Woud in DierenPark Amersfoort. In deze groene omgeving staat de bezoeker oog in oog met de wolf en wordt er een bezoekje gebracht aan een dassenfamilie in de Burcht: ‘het huis van de das’. In het Woud ontdekt de bezoeker de Nederlandse natuur.

“De dieren zijn deze week binnengekomen uit het dierenpark in Riga (Letland). Zij wennen snel en voelen zich al goed thuis in het Woud”, vertelt Willem. Eén van die nieuwe diersoorten is de das. “Dassen verblijven een groot gedeelte van de dag ondergronds in hun Burcht.” In dit ‘huis’ kan een kijkje worden genomen. Net als de das, klimt en kruipt de bezoeker door de ondergrondse gangen van de Burcht. Op deze ontdekkingstocht kunnen ook eikelmuizen en rugstreeppadden worden ontdekt.

In het Woud leeft ook de wolf. “De laatste jaren trekt het oerdier steeds meer naar Nederland en is de wolf zelfs een aantal keer in ons land gesignaleerd. De glooiende en afwisselende omgeving van het Woud biedt de perfecte leefomstandigheden voor deze roofdieren, dus bij ons  zal de wolf zich goed thuis voelen”, licht Willem toe.

In het Woud ontdekt de bezoeker op een speelse manier de natuurschatten. Zo kunnen kinderen dammetjes bouwen in de Bosbeek, biedt een konijnenheuvel een bijzondere uitkijk over het wolvengebied en vertelt de karakteristieke stem van Frits Lambrechts, die eerder onder andere zijn stem verleende aan ‘Tijgertje’ (Winnie de Poeh) en ‘Bloat’ (Finding Dory) over de bijzondere Burcht. Vanaf aanstaand weekend is iedereen van harte welkom dit oer-stukje Nederland zelf te ontdekken in de Amersfoortse dierentuin.

Wolf LR

Foto: Wolf. DierenPark Amersfoort