Kruiden en groenten uit eigen moestuin voor gorilla’s in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Op dinsdag 9 augustus om 11.00 uur worden de gorilla’s getrakteerd op verse kruiden en groenten uit de nieuwe moestuin van Ouwehands Dierenpark. Deze zijn in een speciale broeikas gekweekt. Inmiddels zijn de eerste kruiden, zoals peterselie, selderij, bieslook en salie, klaar om te worden geplukt. Deze worden bij diverse dieren in het park aangeboden. De gorilla’s hebben aanstaande dinsdag de primeur om de eerste oogst te proeven! Ze krijgen dan tevens zelfgekweekte groenten als raapstelen, andijvie en courgette.

 

In de natuur eten apen ook verschillende kruiden. Kruiden hebben een medicinale werking en kunnen o.a. darmklachten tegengaan. Apen weten precies welke specifieke kruiden helpen tegen bepaalde klachten en welke zelfs preventief tegen bepaalde aandoeningen kunnen werken.

Verrijking
Ouwehands Dierenpark probeert het natuurlijk gedrag van dieren te stimuleren. Variatie aanbrengen in voedsel en de manier van aanbieden wordt veel als verrijking toegepast. We spreken dan ook wel van ‘doe-voer’. De hapklare brok maakt plaats voor voedsel waar dieren, net als in de natuur, nog iets mee of voor moeten doen.


Eigen moestuin

In de moestuin zijn voornamelijk ‘vergeten groenten’ in combinatie met bloeiende planten terug te vinden. In de toekomst zullen er in de broeikas meer exotische kruiden worden geplant. De broeikas is aangeboden door Pokon Naturado. De moestuin en broeikas vormen onderdeel van de nieuwe kinderboerderij ‘De Grebbehoeve’.


Gorilla Adventure
Gorilla Adventure is meer dan een gorillaverblijf. Het is een unieke belevenis voor jong en oud. Het verblijf wordt gescheiden door een enorme kloof van 11 meter hoog. Deze kloof staat garant voor spanning, avontuur, speelplezier, interactie en educatie.